Pika-Pulla

PARASTA PARIKKALASTA!

Perinteistä leivontaa. Savon ja Karjalan parhaat leipomukset.

 

Lisätietoja E-koodeista ja pakkausmerkintäohjeista:

https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/koostumus/elintarvikeparanteet/lisaaineet/e-koodit/

https://www.evira.fi/elintarvikkeet/valmistus-ja-myynti/elintarvikkeista-annettavat-tiedot/pakkausmerkinnat/

Ruisleivän valmistus

RUISLEIVÄN VALMISTUS

Leivän teko alkaa jo yöllä, silloin kun muut käyvät nukkumaan.
Raski tehdään aina valmiiksi edellisenä päivänä. Raski eli leipäjuuri on ruisleivän nostatuksessa käytetty hapatin. Hyvä ruisraskiosaaminen on keskeinen tekijä korkealaatuisen ruisleivän valmistuksessa.  Raaka-aineet punnitaan pataan, jossa ne vaivataan taikinaksi.

Valmista ruistaikinaa.

Leivän riivaus on oma sanansa leivän tekemisessä, joka tarkoittaa taikinan pyörittämistä leivän muotoon. Riivauksessa taikinaa pyöritetään niin, että ilmat lähtevät taikinasta.  Ennen riivaus tehtiin käsin, nyt muoto syntyy ylöslyöntivaiheessa. Ylöslyönti tarkoittaa taikinan muotoilua lopulliseen muotoon. Valmis taikina laitetaan suppilon muotoiseen metalliastiaan, josta taikinasta tehdään sopivan muotoisia kappaleita.

Laudalle laiton jälkeen leivät menevät nostatukseen.

Kun leivät ovat sopivasti kohonneet laitetaan ne kiviarinauuniin.

Unituore leipä on valmista kuljettavaksi asiakkaille. Aamuasiakkaat saavat lämpimän leivän.

Vaalean leivän valmistus

VAALEAN LEIVÄN VALMISTUS

Ohrarieskataikina ilmassa. Hyvä taikina vaatii ammattitaitoa ja myös hiukan taikuutta.

Ohrarieskat leivotaan käsin.

Seiskaleipää ja maalaisleipää menossa nostatukseen.

Lähes valmiiksi kohonneet kupsikkaat ja neljänviljanleivät.

Uunituoreet leivät.

Piirakoiden valmistus

PIIRAKOIDEN VALMISTUS

 

Piirakan paistoa.

Paiston jälkeen piirakat voidellaan.

Asiakkaille valmiina uunituoreet lämpimät piirakat.

Jotkut haluavat piirakat irtona, mutta osa piirakoista pakataan valmiiksi kahdeksan kappaleen paketteihin.

Tuoteselostetta vaille valmiita paketteja lähdössä kauppaan.

Pullatuotteiden valmistus

PULLATUOTTEIDEN VALMISTUS

Osa pullatuotteista valmistetaan wienerlinjalla. Linjalla pulliin laitetaan täytteet ja ne muotoillaan.

Kanelivehnäset asetellaan pellille, seuraavaksi höyryyn ja paistoon.

Pullat ovat juuri tulleet uunista. Wienerit valmistetaan puhtaasti käsitöinä.

Wienerit valmiina paistoa varten.
Kuvassa omenawienereitä, joissa käytetty suomalaisia syysomenoita. Tämä on lähiruokaa parhaimmillaan.

Paisto

PAISTO

Paistaminen on tarkkaa puuhaa, joka vaatii vankkaa kokemusta. Uuni on suuri, johon mahtuu kerralla paljon tuotteita.

Konditoria

KONDITORIA

Kondiittorimme valmistaa herkulliset täytekakut, leivokset ja muut leivonnaiset. Kakut tehdään alusta alkaen kakkupohjan valmistuksesta koristeluun saakka käsityönä, jolloin jokaisessa konditoriatuotteessa on oma jälkensä, ja näin ollen kakut ovat kaukana teollisesta tuotannosta.

Erikoiskakkuja saa myös tilauksesta erilaisiin juhliin, kuten syntymäpäiville. Erikoiskakut valmistetaan asiakkaiden toiveiden mukaan, jolloin mielikuvitus on vain rajana. 



Parikkalan Pika-Pulla Oy
Opintie 11
59100 PARIKKALA
Puh. (05) 6575 500
Puh. 040 7503 517
pikapulla@co.inet.fi   
www.pikapulla.fi